Single Blog Title

This is a single blog caption

De Bugatti’s vliegen je er haast om de oren: Cristiano Ronaldo’s wagenpark van meer dan 20 miljoen euro

Time-outIs er nog plaats? Met zijn laatste nieuwe bolide, een cadeau van zijn zwangere partner Georgina Rodriguez voor z’n 37ste verjaardag afgelopen zaterdag, wordt het steeds drukker in de garage van Cristiano Ronaldo. Een wagenpark dat de kaap van de 20 miljoen euro overschrijdt. Een kijkje in een van de vele luxevertrekken van de Portugees vol met exclusieve supercars.


BEKIJK OOK. Naast een exuberant wagenpark heeft Ronaldo een waanzinnig portfolio aan vastgoed. Het ene nóg meer adembenemend en luxueus dan het andere: de acht eigendommen van Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo heeft niet alleen een hoofd waarmee hij makkelijk scoort, hij is ook een ‘petrolhead’ – zoals ze dat over het Kanaal zeggen. Hij houdt van zijn auto’s, zolang die speciaal zijn natuurlijk. Dankzij de Netflix-docu ‘Soy Georgina’, waarin het leven van zijn Spaans lief uitvoerig wordt belicht, krijgen we dankzij drie screenshots een inkijk in de protserige garage van Ronaldo in zijn woonst in de chique Madrileense buitenwijk La Finca. Daar waar ook Eden Hazard momenteel woont. Voor zijn recentste verjaardagscadeau, de Cadillac Escalade van 414 pk en bijna zes meter, moet er nog net plaats zijn. De prijs: 180.000 euro. Geen supercar, wel een luxegezinswagen. De drie jongste kinderen keurden de fonkelnieuwe wagen meteen goed. Mét hoofdtelefoon. Niet vreemd, want de auto staat gekend om zijn uitstekend geluidssysteem met 36 luidsprekers. 


Ronaldo met zijn verjaardagscadeau, een Cadillac Escalade.

Ronaldo met zijn verjaardagscadeau, een Cadillac Escalade. © instagram georginagio

Vorig jaar, toen Ronaldo de overstap van Juventus naar Man United maakte om zijn rentree op Old Trafford te vieren, kocht hij een klassieker om in Engeland mee rond te rijden: een hybride Bentley Flying Spur, ter waarde van 250.00 euro. 

Maar het absolute pronkstuk in Ronaldo garage zou de Bugatti Centodiec moeten zijn. Een retromoderne hommage aan de legendarische Bugatti EB110 die in de jaren 90 hét paradepaardje was. Van de Centodieci zijn er slechts tien exemplaren geproduceerd, niet vreemd dus dat het prijskaartje navenant is. ‘CR7′ zou zo’n 8,5 miljoen euro neergeteld hebben voor de bolide. Daar moet hij zelfs bijna een maand voor ‘werken’. Voor de kenners: de Centodieci heeft 1.600 paarden onder de motorkap en heeft slechts 2,4 seconden nog om van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan. “Omdat er maar tien stuks zijn, is deze sculpturale schoonheid een kunstwerk”, luidt het promopraatje van Bugatti. Vlak voor hij in 2020 in quarantaine ging, zou hij die bestelling in Frankrijk geplaatst hebben.


Cristiano Ronaldo, in het shirt van Juventus, met een Bugatti Centodiec.

Cristiano Ronaldo, in het shirt van Juventus, met een Bugatti Centodiec. © Bugatti en AFP

Verder zijn of waren een Ferrari Monza SP2, een BMW M6, een Bentley Continental GTC, een Mercedes-Benz C-Class Sports Coupé, een Porsche Cayenne, een Audi Q7, een Ferrari F430, een Porsche 911 Carrera 2S Cabriolet, een Bentley GT Speed, een Audi R8, een Audi RS6, een Maserati GranCabrio, een Porsche Cayenne Turbo, een Range Rover, een Aston Martin DB9, een McLaren MP4-12C Spider en een Mercedes-Benz AMG-klasse G63 die hij voor zijn 35ste verjaardag kreeg al in het bezit van de Portugese wereldster. Goed voor in totaal meer dan 20 miljoen euro. 


Iets verder weg van de showroom in de garage zien we nog vier wagens, naast een resem reservebanden, waaronder een zilveren Ferrari en nog enkele Mercedessen.

Iets verder weg van de showroom in de garage zien we nog vier wagens, naast een resem reservebanden, waaronder een zilveren Ferrari en nog enkele Mercedessen. © rv

Als uitsmijter geven we nog de grappigste passage uit ‘Soy Georgina’ mee: de Spaanse klaagt in hun villa in Madrid geregeld over problemen met, jawel, de wifi-verbinding. Ondanks de aanwezigheid van vier routers.

Lees ook. Cristiano Ronaldo (36) laat in zijn kaarten kijken en wil blijven voetballen tot zijn 42ste: “Genetisch voel ik me dertig jaar”

RECENSIE. ‘Soy Georgina’: “We leren dat mevrouw Ronaldo verzot is op kinderen en rauwe hesp, maar ook dat een luxeleven haar als gegoten zit”


Ronaldo met zijn Bugatti Chiron van 2,4 miljoen euro.

Ronaldo met zijn Bugatti Chiron van 2,4 miljoen euro. © instagram cristianoronaldo

Leave a Reply